divendres, 10 d’octubre del 2008

5.4 Festivals, sacrificis, santuaris i oracles.

Sacrificis
En Grecia lo que més cridava l´atenció apart de l´art, eren els sacrificis en nom dels deus o per als deus.
Aquest sacrifici, era com un sacrifici alimentari, consisteix en el degollament de animals, una part de les cuals s´ofereixen als deus per medi de la cremació sobre l´ altar i lo que quedava es consumit per els participants.
Les víctimes varíen en segons l´economia o a festivitat.L´ofrenda més modesta un buey.

L´Oracle de Delfos
L´oracle de Delfos va ser un gran recinte sagrat dedicat al déu Apol.lo que tenía en el centre su gran temple al que acudíen els grecs per a preguntar als déus sobre cuestions. Situat en Grecia, on va estar l´ antiga ciutat anomenada Delfos al mont Parnaso.El nom de Pito fue tomat de la serp Pitó que vivía en una cova d´aquestos paratjes i a la que el déu Apol.lo dona mort.


Santuaris
Els llocs que van ser destinats al culte de les divinitats, on es practicaven rits van podre ser de molts tipus.Un árbre, una font, una gruta, una muntanya o altre element es consideraren manifestacions divines.





Festivals
El poble grec es i va ser un poble de moltes festes típiques. En Grecia, existeixen molts tipus de festes que van acompanyats de danses i de menjars especials.Dedicats als déus.
Exemple: el Baile de la Cabra, El calendari festiu grec está basat en les estacions naturals i les celebracions religioses.
Per Cristina Bertomeu Muñoz