dijous, 22 de gener del 2009

2.5 Crisi de la República.


La gran expansió territorial a Roma, va tindre com a conseqüència la crisi política i social de la República.

Un conjunt de factors negatius polítics,econòmics i religiosos es va unir i van fer que Roma entrara en una crisi molt important.
Aquestes són algunes de les causes. Després d'un període de guerres civils (causa fonamental de la crisi), Juli Cèsar va intentar reorganitzar Roma per a establir el país que havia triomfat fins a eixe moment, però després de el seu assassinat evidentment no va poder lluitar per establir els seus nous projectes.
Per una part decau el comerç sobre tot la producció artesanal. Els productes agrícoles són insuficients per a el comerç i la població.
Davant la situació de decadència de les ciutats etrusques, Roma comença a veure’s afectada també per aquella crisi.

En quant als atacs exteriors, Roma s’havia empobrit i per tant cada vegada estava més dèbil davant els atacs de les pobles veïns que lluitaven per recuperar parts de les terres conquistades.

Després de la mort de Juli Cèsar, es va formar un Segon Triunvirato (órgan de govern format per tres persones) amb Octavio, Marco Antonio i Lépido que es van repartir deferents àrees dins de la forma de govern.
Finalment ,la República, que s'havia mantingut des de feia quasi cinc segles, prompte va ser substituïda per un nou sistema polític, l'Imperi va passar a estar governat per Octavi.

Lucina Leal

Extracció: http://www.hiru.com/es/historia/historia_00800.html
http://enciclopedia.us.es/index.php/Rep%C3%BAblica_romana_(Antig%C3%BCedad)

2 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Ha millorat molt el text, Lucina.