divendres, 9 de gener del 2009

5. 2 -Els Déus Romans: Divinitats Tradicionals (Lares, Manes i Penates) i principals déus-.

Al llarg dels segles la mitologia romana ha estar adaptant per asi diferents cultures d´altres països. Com Grecia,Egipte, Frigia o Siria.

En la mitología romana, les Manes son les almes dels éssers querits morts. Com esperíts menors, eren similares als Lares.
Eren honrats durant “la parentalia” i “la feralia” en febrer. Les Festes Pearentales eran festas fúnebres que es celebraven en l´ Antiga Roma tots els anys del 13 al 21 de febrer en honor als difunts d´una familia. En aquestes ocasions, es reuníen els familiars i amics dels morts, visitaven las tombes i realitzaven sobre elles sacrificis .L´últim día de las festes s´honrava a les Manes i es feia un sacrifici en honor de la deessa Mania Técita, considerada la dona de la Mort.

La Feralia era un banquet en honor dels "poders infernals”. Una setmana de festa on s´ honra als morts. El Feralia tambié va ser una festa religiosa del déu Jupiter.
-La mitología romana, es deir les creencies mitológiques dels habitants de l´ Antiga Roma, poden dir-se que es va formar per parts d ´altres cultures. La primera, consisteix en cogir part del de la mitología grega, (como els déus). L ´altra posar part de la seua cultura com la creació de la ciutat de Roma fundada per Romulo i Remo, (amamantats per una lloba).

Els romans no tenien relats de com van apareixer els seus deus, (como l´aparició de la deessa Atenea, tras Hefest obrir-le el cap al seu pare Zeus), hasta que els seus poetes començaren a adaptar-lo com els models grecs. Lo que era propietat dels romans, era, un sistema molt desarrollat de rituals i un gran conjunt de mites histórics sobre la fundació de la seua ciutat.
Noms del Déus:
-Cultura romana (Zeus- “Déu Principal”- Jupiter)
(Hermes- “Comerci i missager dels Déus- Mercuri)
(Ares- “Deu de la guerra”- Marte)

Bibliografia
http://es.wikipedia.org/wiki/Categor%C3%ADa:Dioses_romanos
http://www.webmitologia.com/dioses-romanos.html
http://www.webmitologia.com/dioses-mitologia-romana.html

3 comentaris:

Anònim ha dit...

1. Como, obrir-le, cogir, hasta, lo, aunque, desarrollat... devem començar a utilitzar el corrector de català del Word. Ja estem en 4t d'ESO.

2. Continua faltant-nos una introducció

3. Agafar informació d'una pàgina es copiar, agafar-la de moltes és investigar.

4. Situar al seu lloc.

Toni.

4t d'ESO del Col·legi Maria Assumpta de Castalla ha dit...

Faltes!!!

Anònim ha dit...

Què fica que a d´alt(MANES, PENATES I LARES)i nomès expliques les MANES!!!